2009. szeptember 29., kedd

emlékeztető

A Dunakanyar Szarvasgombász Egyesület előadása:

Október 02. péntek: Zagyva Imre, Emlékezés Hollós László születésének 150. és Szemere László születésének 125. évfordulójára

Az előadás Kismaroson a Közösségi Házban lesz 17 órától.

A helyszínen a Szarvasgombász élet nemrég megjelent szaklap is megvásárolható.


PROGRAMAJÁNLÓ HÉTVÉGÉRE:


2009. szeptember 17., csütörtök

2009. szeptember 14., hétfő

Hőgyészi szarvasgombász búcsú, beszámoló




Kicsit késve jelentkezem a beszámolóval, de sem időm, sem erőm nem volt előbb. Elfáradtunk, mert nagyon jól éreztük magunkat. Mindenkinek nagyon nagy köszönet, aki segített, közreműködött vagy részvételével emelte a rendezvény fényét, ahogy szokták mondani. Idén az időjárással is szerencsénk volt, meg a programok is várakozáson felül sikerültek. Sok gombász mellett rengeteg érdeklődő eljött és a rendezvényhez kapcsolódó versengésekben (recept, kutya, fotó) több mint negyvenen vettek részt.

A fotókiállításon 9 nevező 16 képe volt megtekinthető és a közönség Sági Ági „gomba után” című képét szavazta meg a legjobbnak. Gratulálunk! J Második Gerencsér Péter egyik képe lett, a harmadik, pedig ismét Sági Ágié.


Sági Ági „gomba után”

A főzőversenyen kilencen jutottak be a döntőbe és két turnusban délelőtt és délután közönség, kamera és a zsűri állandó figyelme mellett kellett elkészíteni a nevezett saját receptet. Nem kis bátorság és tudás kell ilyen feltételek mellett főzni, de szerencsére minden versenyző jól vette az akadályt.

A receptverseny eredménye:

1. Sütőtök krémleves, sajtropogóssal, fehérszarvasgombás tortellinivel (Schmutz Ádám)

2. Fehérboros csirkemell szarvasgombás brulée-vel (Nagy Anna)

3. Szarvasgombás vajrépa gratin (Gyepesné László Gabriella)

Külön köszönet Zsófinak (http://chiliesvanilia.blogspot.com/) a zsűrizésért és Harmath Csabának (Aréna Catering) a sok sok segítségért, a felszerelés biztosításáért és a zsűrizésért

A kutyaversenyen 24 kutya tudott indulni (lett volna néhánnyal több is, de most nem volt több pályára lehetőségünk). A kutyák párosával kieséses rendszerben (24-12-6-3) mérkőztek meg a győztes címért, a győztes kutyának 4 alkalommal kellett legyőznie ellenfeleit. A korábbiakhoz képest sokat javult a versengés általános színvonala, jobbak lettek a kutyák. Az erős mezőnyt az is jelzi, hogy a 3 elődöntőben és a döntőben is minimális volt a különbség a nyertes és vesztes között. Igazán izgalmas volt a majdnem két órás program. Öreg Feri már az első körben kiesett sajnos, csak az vigasztal, hogy a végül döntőben bejutó és ott harmadik címe szerző Bella győzte le. Mokka nagyon ügyes volt (csak elég szeleburdi L), 2 győzelemmel bejutott a legjobb 6 közé és egyetlenegy gombával (4:3) a későbbi első helyezett Bence győzte le.

Érdekesség hogy a legjobb 6 kutyára csak 4 gazda jutott, mert Nagy Zoltán és Bufa Attila is két kutyával jutott az elődöntőbe.

Mokka verseng

Tehát a végeredmény:

  1. Bence, Nagy Zoltán
  2. Zsóka, Bufa Attila
  3. Bella, Nagy Zoltán

Gratulálok!

győztes csapat

Összességében a legjobb, mégis a hangulat volt a rendezvényen. Mindenki jókedvű volt, ez bizonyára a jó társaságon kívül az Aranyszarvas finom ételeinek is köszönhető volt J

Jó volt látni, hogy a Hőgyész nagyközség is a rendezvény mellé állt, köszönet érte Gyetvai László polgármester úrnak, az Önkormányzatnak és nem utolsó sorban a hőgyészieknek akik közül sokan kilátogattak a rendezvényre.

Képgaléria

Visszhangok:

Malackaraj: Szarvasgomba, két pofára

Egy versenyző beszámolója

Egy zsűritag beszámolója


Jövőre veletek ugyanitt!

2009. szeptember 10., csütörtök

A fotópályázat kiállított képei

Kedves Tagtársak!

A meghirdetett fotópályázatra 9 jelentkező 29 képet küldött be. Köszönjük a nagy aktivitást :) A beküldöttek közül a Hőgyészi Szarvasgombász Búcsún 15 képet állítunk ki, minden jelentkezőtől legalább egy képet beválogattunk. Szavazni a legjobb képre a helyszínen lehet. Eredményhirdetés szombaton 17 órakor

Addig is (és azután is) a képek az Interneten is megtekinthetőek itt:

Hőgyészi Szarvasgombász bBúcsú fotópályázata

breaking news!



Megjelent! :))
kapható lesz Hőgyészen